How to: verslagen schrijven

  Bron afbeelding: DeSpecialisten.info

  Zeker niet iedereens favoriete bezigheid, maar toch moet het soms gebeuren: een verslag schrijven. Een goed verslag in elkaar zetten is een kunst op zich en zeker als je wilt dat de docent niet in slaap valt tijdens het lezen. Hier een aantal tips om een goed cijfer te krijgen!

  Wij bieden uw kind de ondersteuning en de middelen om van elk struikelvak een succes te maken
  Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,4 en dat zeggen we dan ook met trots!

  Tip 1: Houd je aan een duidelijke opmaak: voorblad – inhoudsopgave – inleiding – antwoord op je hoofd- en deelvragen – conclusie. Zo zit je altijd goed! Als je een betoog moet schrijven, eindig je inleiding dan altijd met het statement dat je wilt maken en behandel per paragraaf je argumenten.

  Tip 2: Schrijf eerst op papier op waar je het over wilt hebben, in chronologische volgorde. In het geval van een verslag met hoofd- en deelvragen schrijf je deze eerst op en geef kort een antwoord op de vraag. Als je een verslag moet schrijven waarin je argumenten moet geven, schrijf deze argumenten dan ook in chronologische volgorde op met bijbehorende tegenargumenten. Ga daarna pas alles uittypen.

  Tip 3: Geef geen nieuwe informatie in de conclusie, maar vat alleen de informatie die je al hebt gegeven samen.

  Tip 4: Een leuke inleiding schrijf je door wat actuele informatie te geven. Speur op het internet/tv of vraag aan vrienden of familie of ze leuke voorbeelden hebben of actuele nieuwsitems waarmee je je verslag kan openen.

  Tip 5: Zorg voor een mooie opmaak! Plak een leuk plaatje op het voorblad, zorg voor een mooie vormgeving. En als laatste, maar zeker niet onbelangrijk: werk met alinea’s!

  Tip 6: Laat iemand anders je verslag doorlezen, zo weet je zeker dat alle spelfoutjes eruit zijn.

  Tip 7: Kom je er niet uit? Soms is het beter om het even naast je neer te leggen en andere dingen te gaan doen. Ga er even op uit en ga de volgende dag of op een ander later moment weer met verder schrijven.

  Tip 8: Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen: ga niet kopiëren en plakken van internet! Plagiaat is verboden en daarbij ook nog eens saai. Het is toch veel leuker om in je eigen woorden iets te vertellen?

  Heel veel succes met schrijven, wij hopen dat je veel zult hebben aan onze tips!

  Wie zijn wij?

  Om maar direct met de deur in huis te vallen; wij bieden uw kind de ondersteuning en de middelen om van elk struikelvak een succes te maken. Dit maken we mogelijk door een aantal kernwaarden te combineren:

  • Kwalitatief goede docenten
  • Persoonlijk contact zodat we u en uw kind écht leren kennen
  • Bijles waar én wanneer het u uitkomt.

  Door ons hele bedrijf worden deze kernwaarden nagestreeft, zodat we onze kwaliteit kunnen blijven garanderen.

  Kunnen we u ook binnenkort tot één van onze vele tevreden klanten rekenen?


  Succesverhalen

  "Mijn dochter kwam 3 dagen voor haar M&O toets in paniek naar me toe dat het haar niet ging lukken... "


  Lees meer

  "Onze zoon staat op dit moment op overgaan naar HAVO 3, dit had nooit gelukt zonder de hulp van Josse..."


  Lees meer

  "Ervaringen met Bijlesje.nl zijn zeer goed. Mijn dochter heeft haar wiskundecijfer naar een voldoende..."


  Lees meer