HELP! Ik moet een presentatie geven

  Bron afbeelding: Glasscabinethobbies.com

  Iedereen maakt het wel eens mee: een presentatie geven. Voor de klas staan terwijl iedereen je aankijkt en naar jouw verhaal luistert is behoorlijk eng. We kunnen de ervaring helaas niet minder spannend voor je maken, maar je wel een aantal tips meegeven voor een goede voorbereiding.

  Wij bieden uw kind de ondersteuning en de middelen om van elk struikelvak een succes te maken
  Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,4 en dat zeggen we dan ook met trots!

  Opzet van de presentatie

  Zorg dat je helder hebt waar je het over wilt hebben. Deel je onderwerp op in sub-onderwerpen, dit maakt het makkelijker om een heldere lijn in je verhaal te houden. Probeer niet teveel van je onderwerp af te wijken om eventuele tijd ‘te vullen’. Hiermee zorg je alleen voor meer verwarring en een onsamenhangend verhaal. Denk goed na over wat je doel is van de presentatie en de doelgroep waar je voor presenteert. 

  De PowerPoint

  De beste manier om je verhaal te verduidelijken is door middel van een PowerPoint of Prezi. Pas alleen op dat je het hier niet te bont mee maakt! Neutrale PowerPointslides zijn het beste, dus kies gewoon een lichte kleur met zwarte letters. Zet niet alles wat je wilt vertellen op de slides, je moet tenslotte presenteren, niet oplezen! Korte zinnen of termen waar je over wilt vertellen is meer dan genoeg informatie voor de kijkers. Het toevoegen van plaatjes kan een leuk extraatje zijn, maar je hele PowerPoint hiermee volplakken is ook niet de bedoeling. Een plaatje om en om op de slides is meer dan genoeg!

  Oefenen, oefenen en oefenen

  Ja helaas… we kunnen het niet mooier maken dan het is. Het geven van een goede presentatie vergt veel oefening. De beste manier om dit te doen is om de presentatie meerdere malen te houden, in je kamer, achter de computer en net doen alsof je voor de klas staat. Misschien kun je je ouders overhalen om even een keer naar je te luisteren, zij kunnen je ook nog tips geven! Op deze manier kun je goed checken hoeveel tijd je kwijt bent aan het vertellen en met welke onderwerpen je moeite hebt.

  We hopen dat je veel zult hebben aan onze tips. Zet hem op!

  Wie zijn wij?

  Om maar direct met de deur in huis te vallen; wij bieden uw kind de ondersteuning en de middelen om van elk struikelvak een succes te maken. Dit maken we mogelijk door een aantal kernwaarden te combineren:

  • Kwalitatief goede docenten
  • Persoonlijk contact zodat we u en uw kind écht leren kennen
  • Bijles waar én wanneer het u uitkomt.

  Door ons hele bedrijf worden deze kernwaarden nagestreeft, zodat we onze kwaliteit kunnen blijven garanderen.

  Kunnen we u ook binnenkort tot één van onze vele tevreden klanten rekenen?


  Succesverhalen

  "Mijn dochter kwam 3 dagen voor haar M&O toets in paniek naar me toe dat het haar niet ging lukken... "


  Lees meer

  "Onze zoon staat op dit moment op overgaan naar HAVO 3, dit had nooit gelukt zonder de hulp van Josse..."


  Lees meer

  "Ervaringen met Bijlesje.nl zijn zeer goed. Mijn dochter heeft haar wiskundecijfer naar een voldoende..."


  Lees meer