Een goed begin van het schooljaar!

  Bron afbeelding: http://clipartstation.com/curriculum-clipart-10/

  Of je nu in het noorden, midden of in het zuiden van Nederland woont, voor bijna alle middelbare scholieren geldt: de zomervakantie is bijna voorbij en school begint weer. Dat kan best spannend zijn! Een jaar verder betekent ook moeilijkere stof, of krijg jij misschien een hele nieuwe klas? Of ben je een niveau gezakt of ben je blijven zitten? Het is belangrijk om op tijd te beginnen met studeren en/of hulp te zoeken. Zo voorkom je problemen en onvoldoendes! Wij van Bijlesje.nl geven je een aantal tips om in het nieuwe schooljaar als een speer van start te kunnen gaan.

  Wij bieden uw kind de ondersteuning en de middelen om van elk struikelvak een succes te maken
  Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,4 en dat zeggen we dan ook met trots!

  Huiswerk

  Er is een reden waarom alle docenten jou huiswerk meegeven en nee, dat is niet om je te treiteren. Je hersenen onthouden dingen veel beter wanneer deze herhaald worden. Wil je dus echt effectief aan de slag gaan dit schooljaar? Zorg er dan voor dat je de stof meerdere keren herhaalt gedurende de hele periode voorafgaand de toets!


  Plannen

  We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: begin op tijd! Dat wil niet zeggen: ergens rond eind september een hoofdstuk lezen, nee, dat betekent de eerste week gelijk je huiswerk maken. Het liefst nog dezelfde dag, dan zit én de stof nog goed in je hoofd én ben je er maar ook maar gewoon vanaf. Op tijd beginnen betekent ook: op tijd vragen kunnen stellen! Zo voorkom je dat je in de laatste week voor een toets met tranen en tuiten naar de docent moet omdat je er geen bal van snapt.


  Gewoontes veranderen

  Wanneer maak jij je huiswerk? Gelijk na een schooldag wanneer je thuiskomt of pas ‘s avonds laat als je moe bent en je concentratie verdwenen is? Ik denk dat wij allebei weten dat de eerste optie ,ook de beste optie is. Stel het dus niet uit en ga gelijk aan de slag.


  Studievaardigheden

  Het plannen van je huiswerk is hierbij erg belangrijk. Door dit goed te doen, kun je er voor zorgen dat ieder onderwerp vaak genoeg aan bod komt en herhaald wordt. Hierdoor onthoud je de stof veel beter! Ook leer je beter door iets actiefs te doen met de stof. Veel scholieren lezen het keer op keer door, maar het werkt veel beter door het bijvoorbeeld op te schrijven (echt schrijven, niet typen - dat werkt juist weer slechter), samen te vatten of mindmaps te maken. Maak er dus iets leuks van en je onthoudt het veel beter!


  Door actief bezig te zijn met de stof, train je ook je vaardigheden wat betreft het schrijven van samenvattingen. Doordat je weer beter wordt in het schrijven van samenvattingen, kun je ook efficiënter leren Zo heb je zelfs twee vliegen in één klap! 


  Mocht het nu echt niet alleen lukken, niet getreurd! De docenten van Bijlesje.nl kunnen jou bij al jouw vakken bijstaan. Maar wacht niet te lang! Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe beter wij kunnen helpen om ervoor te zorgen dat jij alsnog een voldoende haalt.


  Heel veel plezier en succes gewenst!

  Wie zijn wij?

  Om maar direct met de deur in huis te vallen; wij bieden uw kind de ondersteuning en de middelen om van elk struikelvak een succes te maken. Dit maken we mogelijk door een aantal kernwaarden te combineren:

  • Kwalitatief goede docenten
  • Persoonlijk contact zodat we u en uw kind écht leren kennen
  • Bijles waar én wanneer het u uitkomt.

  Door ons hele bedrijf worden deze kernwaarden nagestreeft, zodat we onze kwaliteit kunnen blijven garanderen.

  Kunnen we u ook binnenkort tot één van onze vele tevreden klanten rekenen?


  Succesverhalen

  "Mijn dochter kwam 3 dagen voor haar M&O toets in paniek naar me toe dat het haar niet ging lukken... "


  Lees meer

  "Onze zoon staat op dit moment op overgaan naar HAVO 3, dit had nooit gelukt zonder de hulp van Josse..."


  Lees meer

  "Ervaringen met Bijlesje.nl zijn zeer goed. Mijn dochter heeft haar wiskundecijfer naar een voldoende..."


  Lees meer