Het vak Latijn en haar vele grammaticale constructies levert veelal problemen op bij Leidse Gymnasiasten. Leerlingen worden overrompeld door de grote hoeveelheid aan woordjes die uit het hoofd moeten worden geleerd, tezamen met de lastige teksten en ingewikkelde grammatica. Ondanks deze lastige onderwerpen van dit vak, wordt de theorie rondom de Latijnse taal vaak een stuk interessanter gevonden. Hierbij leren de leerlingen dat het Latijn niet alleen om de taal gaat, maar het ook belangrijk is om de situatie die speelde ten tijde van de Latijnse taal te begrijpen. Wist je bijvoorbeeld dat, dichtbij waar je nu woont, zich een belangrijke Romeinse handelsstad bevond? Het Romeinse Forum Hadriani bevond zich op de plek waar nu zo ongeveer Voorburg ligt. Tentoonstellingen in het Rijksmuseum van Oudheden vertellen je vaak veel over Romeinse vondsten in ons land, hoe leuk is het om dan zelf de teksten (in het Latijn!) hierbij te kunnen lezen! Als de taal je niet erg ligt, is bijles wellicht een optie.

Bijlessen gegeven door ervaren studenten

De docenten van Bijlesje.nl hebben dezelfde problemen meegemaakt als iedere andere middelbare scholier met het vak Latijn. Zij kunnen je dan ook wijzen op belangrijke zaken waar de focus op wordt gelegd, en je zo voorbereiden op belangrijke toetsen of je examen. Zelf zijn zij nog student, waardoor de communicatie erg laagdrempelig is en er vaak direct een klik ontstaat tussen docent en leerling. Een goede oplossing als je het even niet meer ziet zitten met Latijn, maar hier wel graag goede cijfers voor blijft (of gaat) halen!

Vrijblijvend inschrijven voor bijles

Hieronder kunt u zich vrijblijvend en kosteloos inschrijven. Bijlesje.nl maakt onderscheid tussen de klant (ouder/verzorger) en de leerling. Hieronder vult u de klantgegevens in.

Klantgegevens