Na enkele uurtjes rijden vanuit Amsterdam richting het oosten, kom je aan bij de Duitse grens. Wanneer je wel eens in Duitsland bent geweest, zal het je zijn opgevallen dat er heel veel woorden uit het Duits lijken op de woorden in het Nederlands. Voor Nederland is Duits dan ook een zeer relevante taal om te beheersen. Daarom is er in Amsterdam in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam een Duitsland Instituut opgericht om het politieke en economische succes tussen beide landen te bevorderen. Het Duitsland instituut is een hele belangrijke informatiebron voor Nederland en het grootste deel van de communicatie gaat dan ook in de Duitse taal. Op de middelbare school krijg je vanaf je eerste jaar les in deze taal. Waar je in het begin veel overeenkomsten ziet met het Nederlands, kom je toch ook snel wat moeilijke instinkers tegen. Zo kent het Duits naamvallen en kunnen lidwoorden zowel mannelijk, vrouwelijk, als onzijdig zijn. Als snel zal opvallen dat de Duitse taal toch lang niet zo simpel is als gedacht en deze taal wel degelijk de nodige aandacht vereist. Soms is het fijn en biedt het steun om samen met iemand naar deze ‘vreemde taal’ te kijken en samen de grammatica onder de knie te krijgen. Juist door de grammaticale verschillen met het Nederlands is het verstandig er samen met iemand naar te kijken en mogelijke slordigheidsfoutjes te voorkomen.

Bijlessen gegeven door ervaren studenten

De docenten van Bijlesje.nl kunnen jou hier heel goed bij helpen! Zij studeren de Duitse taal of hebben reeds 6 jaar deze taal gevolgd op de middelbare school, zodat zij jou alles kunnen bijbrengen. Wil je graag een keer kennis maken met één van de docenten? Neem dan contact met ons op of vul onderstaand formulier in en wij vinden voor jou een bijlesdocent bij jou in de buurt!

Vrijblijvend inschrijven voor bijles

Hieronder kunt u zich vrijblijvend en kosteloos inschrijven. Bijlesje.nl maakt onderscheid tussen de klant (ouder/verzorger) en de leerling. Hieronder vult u de klantgegevens in.

Klantgegevens